Valná hromada ARAS 2015

Posted: led 14, 2016

VALNÁ HROMADA ARAS

V pondělí 11.1.2016 se v 18:00 na FAMU uskutečnila valná hromada která posoudila, jak úspěšný byl minulý rok.

Výroční zprávu za rok 2015 přednesl předseda ARAS Miroslav Adamec. Vystoupili také hosté z APA (Kateřina Weissová), Fites (Martin Vadas), Herecké asociace (Jiří Hromada), Dilia (JUDr. Jiří Srstka) a platformy Svobodu médiím! (JUDr. Hana Marvanová a David Smoljak). Se zprávu o hospodaření všechny seznámil tajemník Petr Koza. Byl také schválen rozpočet ARAS na rok 2016 a valorizován členský příspěvek.

Přítomní byli informováni o loňské soustavné spolupráci s ČT, o výhledech na úpravy sazebníků, smluv a celkových podmínek a dalších plánech Rady. Členové ARAS byli také seznámeni s nominacemi ARAS do Rady České televize a Rady Státního Fondu kinematografie a s výsledky jednotlivých voleb. Informace o valné hromadě a zasedáních Evropské federace režisérů FERA  včetně plánu jejích aktivit při reformě autorského práva představil Vladimír Forst. O Ceně ARAS za rok 2015 referoval Miloslav Kučera. Plány na program dalšího Večera ARAS  nastínila Alena Derzsiová a Nataša Slavíková.

Po úpravě stanov (obhájení mandátu člena rady ARAS při jeho většinové neúčasti na zasedáních) následovala volba nových členů (obnovení mandátu nebo doplnění Rady na další období). Byli zvoleni: Miroslav Adamec, Alena Derzsiová, Anna Vovsová a Ivo Bystřičan. Potom předseda ARAS poděkoval všem končícím členům Rady a následovala inspirativní diskuze. Závěrečného slova se ujala čestná předsedkyně ARAS Helena Třeštíková.

Podrobný zápis z valné hromady ARAS je ZDE  spolu s přílohou o FERA ZDE.